Postup přípravy receptu Brusinky pod sněhem:
Brusinky podle potřeby očistíme. Troubu předehřejeme na 250 °C.
V pánvi smícháme vodu s cukrem a skořicí, přivedeme k varu a vsypeme brusinky. Teplotu zmírníme a rychle mícháme, aby brusinky pustily šťávu.
Sladké brusinky rozdělíme do čtyř menších zapékacích misek. Bílky ochutíme špetkou soli a vyšleháme tuhý sníh. Opatrně vmícháme mleté ořechy a moučkový cukr. Sněhovou hmotu rovnoměrně rozdělíme a rozetřeme na brusinky v miskách. Posypeme je třtinovým cukrem, vložíme do trouby a zapékáme. Jakmile je sníh zlatavý, misky vyndáme z trouby.
Brusinky pod sněhem ihned podáváme. Místo brusinek můžeme použít jahody, maliny, ostružiny, rybíz nebo jiné malé ovoce.