Použité suroviny receptu Bůčková roláda s bílou klobásou:
1,5 kg bůčku bez kosti
| 300 g vinné klobásy
| 3 kyselé okurky
| 3 lžíce sterilované červené papriky
| 3 lahůdkové cibulky
| kmín
| sůl
Postup přípravy receptu Bůčková roláda s bílou klobásou:
Vepřové maso nařízneme tak, aby vytvořilo co největší plát. Mírně ho naklepeme, osolíme a okmínujeme. Bílou klobásu vymačkáme ze střívka a rozetřeme ji na masový plát. Na ní rozdělíme sterilované řezy paprik a celé kyselé okurky a cibulky. Maso svineme do rolády, kterou po celé délce pevně převážeme nití. Roládu vložíme do pekáče, podlijeme ji trochou vody a pečeme zakrytou 30 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Pak roládu odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova. Hotovou roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami nebo chlebem.
Fotky receptu Bůčková roláda s bílou klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!