Použité suroviny receptu Bulharská rýžová polévka :
1 ks mrkev
| 400 g jehněčího či kůzlečího masa
| sůl
| 1 lžíce másla
| 1ks cibule
| kousek celeru
| 1 ks petržel
| 3 listy kapusty
| 3 lžíce rajčatového protlaku
| 100 g rýže
| sladká paprika
| 1 ks vejce
| zelená petrželka
| 2 l vody
| 100 ml zakysané smetany
| 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Bulharská rýžová polévka :
Na kusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme. Zatím si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu a osmažíme ji na másle. Když je maso poloměkké, přidáme ji do polévky. Přisypeme špetku mleté červené papriky a přidáme spařenou rýži. Vše vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme zpět do polévky.
Zakysanou smetanu rozšleháme s moukou a vajíčkem, tuto směs vlijeme na závěr do polévky a rozmícháme. Necháme přejít varem a odstavíme. Na talíři bulharskou rýžovou polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Bulharská rýžová polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!