těsto
| 480 g hladké mouky
| 75 g másla
| 25 g čerstvého droždí
| 200 ml mléka
| 3 lžíce cukru
| 1 vejce
| na potření máslo
| na ozdobu cukr moučka
| marmeláda
Postup přípravy receptu Bulky plněné marmeládou:
Mléko zahřejeme na 37 °C a rozpustíme v něm droždí.
Máslo a cukr vyšleháme do hladké pěny. Přidáme vejce, mléko s droždím a přisypeme většinu mouky. Vypracujeme těsto, které by se mělo odlepovat od mísy. Přikryjeme a necháme cca 20 minut kynout.
Potom těsto vyklopíme na pomoučněný vál a zapracujeme zbytek mouky. Vyválíme na tloušťku asi 1/2 cm a vykrájíme kolečka.
Doprostřed každého kolečka naneseme trochu marmelády. Okraje těsta spojíme a zatlačíme. Každou bulku položíme do papírového košíčku spojem dolů. Necháme ještě chvíli kynout.
Předehřejeme troubu na 250 °C. Bulky pečeme 5 - 7 minut ve střední části trouby.