100 g sýra
| 1 lžička soli
| oliv. olej
| 200 g celeru
| 1 kostka droždí
| 1 lžíce medu
| 250 ml mléka
| 300 g hladké mouky
| 1 lžíce fenyklu
| na ozdobu
| 1 lžička hrubé mořské soli
Postup přípravy receptu Bulky s celerem:
Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek.
Sýr a celer nastrouháme na jemné nudličky. Obojí dáme do pekárny ke kvásku. Přidáme mouku, sůl a zapneme program těsto. Můžeme přidat i fenykl nebo jiné koření. Pekárnu zapneme na program těsto. Je-li těsto řídké, dáme více mouky, je-li tuhé, dáme mléko. Po vykynutí tvarujeme bochánky velikosti pingpongového míčku a necháme na plechu nakynout.
Bulky s celerem potřeme olivovým olejem nebo sádlem a posypeme solí. Bulky dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C (elektrická) nebo 200 °C (horkovzduch) na 20 minut.
Fotky receptu Bulky s celerem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!