Postup přípravy receptu Bylinkové tofu s uzeným lososem:
Lososa v oleji (malé tenké plátky) slijeme a jen krátce prohřejeme na teflonové pánvi bez dalšího dochucování. Je dost slaný. Pak jej rozkrájíme na nudličky a odložíme stranou.
Rajče omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme střed se zrníčky. Tuhý zbytek i se slupkou nakrájíme na miniaturní kostičky.
Bylinkové tofu nakrájíme a na lžičce olivového oleje osmahneme, hned zakápneme pravou sójovou omáčkou a lehce promícháme, aby si tofu zachovalo svůj tvar. Přidáme rajče a odstavíme. Příprava je rychlá, stačí 2 - 3 minuty.
Bylinkové tofu servírujeme na talíř, přidáme nudličky lososa a posypeme tymiánem, který promneme mezi prsty, aby se pokrm ještě víc provoněl. Bylinkové tofu s uzeným lososem můžeme podávat i za studena.
Vegetariáni vynechají rybu a nahradí ji třeba nastrouhaným uzeným sýrem. Můžeme také přelít rajčatovým dresinkem apod.