Postup přípravy receptu Bylinkový chlebíček:
Předehřejte troubu na 220 st. C. Chlebíčkovou formu o rozměrech asi 23x13x7 cm lehce vystříkejte olejem.
Do malé mísy nalijte 1/2 hrnku teplé vody, posypejte ji droždím a nechte asi 5 minut stát. Mouku nasypejte do velké mísy, přidejte k ní směs droždí a míchejte, dokud nezískáte pružné těsto.
Těsto vyklopte na podložku poprášenou moukou a po 5 minutách hnětení z něj vytáhněte dlouhý obdelník. Na těsto naneste rajský protlak a posypejte je sýrem a bylinkami. Poté těsto jemně srolujte, vytvarujte bochníček a vložte ho do formy. Přikryjte jej fólií nebo vlhkou utěrkou a nechte odstát na teplém místě, dokud nenakyne na dvojnásobnou velikost.
Těsto pak pečte, až získá zlatavě hnědou barvu a bude propečené.