Postup přípravy receptu Bylinkový ocet a tymiánový olej:
Bylinkový ocet: Česnek oloupeme. Meduňku omyjeme a osušíme. Obojí vložíme se sezamovými a hořčičnými semínky do dekorativní lahve nebo karafy. Zalijeme octem a dobře uzavřeme. Necháme uležet 2-3 týdny na světlém teplém místě.
Tymiánový olej: Citron omyjeme horkou vodou a pečlivě osušíme. Slupku tence oloupeme loupáčkem do spirály. Snítky tymiánu opláchneme, osušíme a vložíme s citronovou kůrou, bobkovým listem, červeným pepřem a hvězdičkami badyánu do dekorativní lahve.
Přilijeme olivový olej a láhev dobře uzavřeme. Bylinkový olej necháme odležet na chladném tmavém místě nejméně 2 týdny.
Fotky receptu Bylinkový ocet a tymiánový olej:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!