Použité suroviny receptu Čalamáda s koprem a zelím:
1/3 množství paprikové lusky
| 1/3 množství hlavkové zeli
| 1/3 množství okurky
| dle potřeby: kopr a pórek- na doplnění
| nálev:
| 2 l vody
| 8 dl 8% octa
| 100 g soli
| 300 g cukru nebo sladidlo
Postup přípravy receptu Čalamáda s koprem a zelím:
Hlávkové zelí nakrouháme, přidáme na kousky nakrájenou papriku, okurky a pórek. Dobře promícháme a promačkáme. Přidáme krájený kopr a napěchujeme do sklenic asi 1 cm od okraje.
Vše zalijeme vařícím nálevem, zavíčkujeme, sterilizujeme 15 minut při 85°C a necháme zaležet.
Fotky receptu Čalamáda s koprem a zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!