Vložil: | saskijka |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Čalamáda z červené řepy:
2 kg červené řepy
| 1 lžíce octa na uvaření
| 1 kg bílého zelí
| 1 kg papriky
| 1 kg cibule
| nálev
| 500 ml octa
| 1-2 lžičky fenyklu
| 1 Deko
| 240 g cukru krupice
Postup přípravy receptu Čalamáda z červené řepy:
Očištěnou červenou řepu uvaříme s trochou octa do poloměkka. Pak ji oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem na kostičky nebo širší proužky. Zelí a papriku nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.
Zeleninu střídavě plníme do umytých skleniček. První vrsta paprika, na ní zelí, červená řepa a nahoru cibuli.
Smícháním octa, oleje, fenyklu, cukru a deka si připravíme nálev. Dobře ho promícháme a zalijeme všechny sklenice se zeleninou. Pokud nálev nevystačí, doplníme vodou nebo použijeme přecezenou vodu, ve které jsme vařili řepu - v tom případě bude čalamáda mít tmavě červenou barvu. Sklenice uzavřeme.
Čalamádu z červené řepy sterilujeme na 90°C asi 20 minut.
Fotky receptu Čalamáda z červené řepy:
Fotky vložil: piskotik,Bugy,MichelePrg,tvackova1