Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Calamari Neri

fotka Calamari Neri
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Calamari Neri:

1 velký, neočištěný, zmražený středomořský kalmar asi 1,1 kg  | 1 střední cibule, na drobno posekaná  | 1/2 červené očištěné papriky na drobno nakrájené  | 1/2 zelené, žluté, nebo oranžové papriky, očištěné a na drobno nakrájené  | 3 plátky slaniny, najemno nakrájené  | 4 lžíce lžíce olivového oleje  | 2 lžíce rajčatové pasty  | 1 lžička medu  | 360 ml rybího nebo kuřecího vývaru  | 20 ml bílého vína  | 5 utřených stroužků česneku  | 2 bobkové listy  |  rozkrojený citron  | 1/2 lžičky semínek koriandru, nebo pomletého  | 450 g balení špaget

Postup přípravy receptu Calamari Neri:

Rozmrazit přikrytý kalmar v chladničce. Očistit kalmar. Uschovat vak s inkoustem. Vložit kalmar do hrnce, zalít jej vodou, přidat citron a bobkové listy. Přivéct do varu a pomalu vařit asi 30min., nebo až se ¨maso¨ kalmaru dá jednoduše propíchnout vidličkou. Vložit kalmar do studené vody a nechat ho vychladnout. Nakrájet maso těla na 2.5cm pruhy a ramena na části. Na rozpálenou pánev přidat olej a slaninu. Až je slanina křupavá, tak přidat cibuli a za chvíli papriky. Když se cibule začíná barvit, a papriky měknou, přidat na pánev kalmar a česnek. Míchat vše asi 2 min., než se přidá rajčatová pasta, vývar a víno. Vše dobře promíchat do hladka a povařit. Přes sítko přidat roztrhnutý inkoustový vak a dobře vše zamíchat tak, aby jím všechny ingredience byly obaleny. Uvařit těstoviny do al dente, nebo podle návodu na balení, vložit je do individuálních hlubokých talířů a zalít je omáčkou.


Fotky receptu Calamari Neri:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Calamari Neri
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !