Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Calamari Neri:
1 velký, neočištěný, zmražený středomořský kalmar asi 1,1 kg
| 1 střední cibule, na drobno posekaná
| 1/2 červené očištěné papriky na drobno nakrájené
| 1/2 zelené, žluté, nebo oranžové papriky, očištěné a na drobno nakrájené
| 3 plátky slaniny, najemno nakrájené
| 4 lžíce lžíce olivového oleje
| 2 lžíce rajčatové pasty
| 1 lžička medu
| 360 ml rybího nebo kuřecího vývaru
| 20 ml bílého vína
| 5 utřených stroužků česneku
| 2 bobkové listy
| rozkrojený citron
| 1/2 lžičky semínek koriandru, nebo pomletého
| 450 g balení špaget
Postup přípravy receptu Calamari Neri:
Rozmrazit přikrytý kalmar v chladničce. Očistit kalmar. Uschovat vak s inkoustem. Vložit kalmar do hrnce, zalít jej vodou, přidat citron a bobkové listy. Přivéct do varu a pomalu vařit asi 30min., nebo až se ¨maso¨ kalmaru dá jednoduše propíchnout vidličkou. Vložit kalmar do studené vody a nechat ho vychladnout. Nakrájet maso těla na 2.5cm pruhy a ramena na části. Na rozpálenou pánev přidat olej a slaninu. Až je slanina křupavá, tak přidat cibuli a za chvíli papriky. Když se cibule začíná barvit, a papriky měknou, přidat na pánev kalmar a česnek. Míchat vše asi 2 min., než se přidá rajčatová pasta, vývar a víno. Vše dobře promíchat do hladka a povařit. Přes sítko přidat roztrhnutý inkoustový vak a dobře vše zamíchat tak, aby jím všechny ingredience byly obaleny. Uvařit těstoviny do al dente, nebo podle návodu na balení, vložit je do individuálních hlubokých talířů a zalít je omáčkou.
Fotky receptu Calamari Neri:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!