1,5 kg candáta
| 250 g žampionů
| kelímek smetany
| 2 žloutky
| 150 g strouhaného sýra
| dle potřeby máslo
| dle potřeby hladká mouka
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
Postup přípravy receptu Candát na smetaně:
Rybu nakrájíme na větší kusy, obalíme v mouce a na másle ji opékáme po obou stranách 10 minut. Vyjmeme ji z pánve a vložíme jí do zapékací misky. Žampiony bez nožiček nakrájíme, a v pánvi na zbylém másle podusíme. Osolíme, opepříme a přidáme do misky k rybě. Smetanu povaříme, přidáme mimo oheň žloutky, osolíme a opepříme. Omáčkou v misce rybu přelijeme, posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě 10 minut zapékáme. Příloha-brambory.
Fotky receptu Candát na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!