Postup přípravy receptu Candát s bramborem a zeleninou:
Naporcujeme candáta, pokapeme pár kapkami olivového oleje, přidáme pepř, bylinky a na tři až čtyři hodiny necháme maso naložené v misce. Nakrájené brambory pokapeme olivovým olejem, posypeme nadrobno nakrájeným tymiánem, osolíme a dáme do misky. Okurku a mrkev nakrájíme na úzké proužky. Brambory osmahneme na olivovém oleji a zhruba na 20 minut je dáme do trouby. Na jinou pánev dáme máslo, přidáme nakrájenou okurku a mrkev, osolíme a za stálého míchání osmahneme asi 10 minut. Krátce ještě osmahneme celá malá rajčata, opepříme a na chvíli dáme do trouby. Na pánev dáme olej, dno s olejem přikryjeme pergamenovým papírem (aby se ryba nepřipálila) a přidáme naloženého candáta. Na druhé pánvi si připravíme citronové máslo (máslo, petržel a vymačkáme citron). Na talíř servírujeme hotové jídlo - brambory, zeleninu, rybu, navrch přidáme malé rajské, nakrájenou naň řeřichy a citronové máslo.