Použité suroviny receptu Candát s perníkovou krustou:
4 filety z candáta s kůží
| 4 lžíce strouhaného perníku
| 2 lžíce změklého másla
| 2 lžíce oleje
| mletý bílý pepř
| sůl
| plátky pomeranče na ozdobu
Postup přípravy receptu Candát s perníkovou krustou:
Troubu rozpálíme na 190 stupňů Celsia na horní pečení. Porce ryby osolíme a opepříme. Maso krátce opečeme na rozpálené pánvi s olejem kůží dolů a pak je přendáme na plech neopečenou stranou nahoru. Prsty smícháme máslo s nastouhaným perníkem a vytvoříme lepkavou drobenku, kterou rozdělíme na neopečenou stranu rybích porcí. Plech vložíme do rozehřáté trouby a po celou dobu pečení ryby kontrolujeme, aby se krusta na povrchu nespálila. Ryby pečeme tak dlouho, dokud perník s máslem neztuhne.
Rozdělíme je na talíře, doplníme plátkem pomeranče a ihned podáváme s různě upravenými bramborami.
Fotky receptu Candát s perníkovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!