Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Cannelloni v rajčatové omáčce:
12 ks cannelloni,
| olej na vymazání mísy,
| 450 g brokolice,
| 90 g strouhanky,
| 150 ml mléka,
| 4 lžíce olivového oleje
| 230 g sýra mascarpone
| špetka muškátového oříšku
| 6 lžic strouhaného parmazánu
| sůl
| pepř
| olivový olej na pokapání,
| 2 lžíce mandlových lupínků
| Rajčatová omáčka:
| 2 lžíce olivového oleje
| 4 šalotky nadrobno nakrájené
| 1 nakrájený stroužek česneku
| 600 g rajčat (vejčitých) oloupaných, bez semen, nahrubo nakrájených,
| 3 červené papriky, bez semen, nakrájených na nudličky
| 1 lžíce rajčatového protlaku
Postup přípravy receptu Cannelloni v rajčatové omáčce:
Cannelloni uvaříme ve velkém množství osolené vody asi 8 - 10 minut doměkka. Vyjmeme, osušíme papírovými utěrkami.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotky, česnek a opékáme 5 minut doměkka. Přidáme rajčata, papriky a protlak, sůl, pepř. Zvolna vaříme asi 20 minut. Vmícháme bazalku a omáčku nalijeme do vymazané zapékací misky.
Brokolici vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, necháme vychladnout a umixujeme. Strouhanku, mléko a olej smícháme v misce, vmícháme mascarpone (můžeme nahradit žervé nebo smetanovým sýrem), muškátový oříšek, brokolici, 4 lžíce parmazánu, sůl, pepř.
Trubičky plníme pomocí lžičky nebo cukrářského sáčku brokolicovou náplní a rozložíme na omáčku v zapékací misce. Povrch pokapeme olivovým olejem a posypeme zbývajícím sýrem a lupínky. Pečeme dozlatova asi 25 minut v předehřáté troubě.
Fotky receptu Cannelloni v rajčatové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!