Postup přípravy receptu Čapáty:
Jsou to kulaté ploché nekvašené placky vyrobené z celozrnné mouky. Smaží se narychlo na pánvi nebo na plotně. Do veliké misky prosijte celozrnnou mouku, 30 g hladké mouky a podle chuti sůl. Odstraňte všechny osiny a tobolky. Přimíchejte 1 lžíci oleje a dostatečné množství vody, vytvořte těsto. Přendejte těsto na vál lehce posypaný moukou a 10 minut hnětejte dokud není hladké. Dejte těsto do misky, přikryjte a odstavte asi na 1 hodinu.
Prohnětejte těsto ještě jednou, poté rozdělte na 12 stejných dílů. Z každého dílku vytvarujte kuličku. Z kuliček uplácejte ploché oválky, poprašte trochou mouky a vyválejte tenké placky. Každou placku potřete troškou oleje.
Palcem a prostředníčkem chyťte placku z obou stran, postupným mačkáním kousek od okraje vytvořte dvojitý kruh. Vemte dvě placky a přiložte je k sobě naolejovanou stranou dovnitř, slepte v místě vytlačeného kruhu, posypejte trochou mouky a opět rozválejte.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte čapáty 2–3 minuty z každé strany. Pokud se nafukují, zlehka je stiskněte. Nechte odkapat a vysušte na savém kuchyňském papíru.