Použité suroviny receptu Carpaccio ze pstruha s kaparovou omáčkou:
600 g čerstvého pstruha bez kůže
| 3 polévkové lžíce olivového oleje
| 2 lžičky strouhaného parmazánu
| fleur de sel (francouzská sůl, nemusí být)
| 250 ml jogurtu
| 2 polévkové lžíce kaparů
| sůl a černý pepř
Postup přípravy receptu Carpaccio ze pstruha s kaparovou omáčkou:
Pstruha dejte na asi 30 minut do mrazničky – bude se snadněji vykosťovat a krájet.
Mezitím připravte omáčku: Mixujte jogurt s kapary a pomalu přidávejte olivový olej a parmazán. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
Vychlazeného pstruha vykostěte ostrým nožem a nakrájejte na tenké filety - asi 12 kousků.
Filety rozložte na talíř, ozdobte několika kapary a přelejte omáčkou. Poprašte čerstvě mletým pepřem a fleur de sel (francouzská sůl, nemusí být).
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Carpaccio ze pstruha s kaparovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!