Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 145 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cassoulete s kuřetem:
900 g nasekaného kuřecího masa
| 225 g pokrájených žampionů
| 16 šalotek
| 6 roztřených stroužků česneku
| 4 žíce slunečnicového oleje
| 1 lžíce hladké mouky
| 2,25 dl bílého vína
| 2,25 dl kuřecího vývaru
| 1 bobkový list
| snítka tymiánu
| kousek celerové natě
| snítka petrželky a šalvěje,vše svázané dohromady
| 400 g konzervovaných fazolí
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Cassoulete s kuřetem:
V ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí maso do hněda. Děrovanou lžící je z hrnce vyjměte. Dejte do hrnce žampiony, šalotky a česnek a smažte 4 minuty. Přidejte zpět kuřecí maso, poprašte moukou a smažte další 2 minuty. Přilijte víno a vývar a míchejte, dokud se nezačne směs vařit. Pak přidejte svázané bylinky, sůl a pepř. Za neustálého míchání přidejte fazole. Přikryjte hrnec pokličkou a uprostřed předehřáté trouby 2 hodiny při teplotě 150 stupňů Celsia zapékejte. Vyjměte bylinky a podávejte horké.
Fotky receptu Cassoulete s kuřetem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!