Vložil: | Hankca |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 15 |
|
|
Použité suroviny receptu Čatní z červeného rybízu a červené cibule :
2 stř. velké červené cibule, oloupané a nakrájené na klínky
| 1 malá červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na drobné kousky
| 2 PL olivového oleje
| 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
| 2 velké stroužky česneku, oloupané a nasekané
| centimetrový kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nasekaný najemno
| 200 ml červeného vinného octa
| 140 g přírodního cukru
| 1 ČL kořenící směsi Koření pěti vůní
| 1 ČL soli
| 200 g očištěného červeného rybízu
Postup přípravy receptu Čatní z červeného rybízu a červené cibule :
Cibuli a papriku promíchejte s olejem a potom osmahněte na rozpálené pánvi. Zelenina by měla zvláčnět a trochu chytit barvu; trvá to zhruba 5 minut. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
2. Chilli, česnek a zázvor dejte spolu s polovinou octa do hrnce, uveďte do varu a na mírném ohni dvě až 3 minuty vařte. Vsypte cibuli s paprikou, přidejte zbylý ocet, všechen cukr, koření a lžičku soli.
3. Uveďte do varu a směs nechte na mírném plameni asi 5 minut probublávat tak, aby zhoustla. Přisypte rybíz a vařte ještě 5 minut: kuličky by měly začít praskat, ale neměly by se úplně rozvařit. Pak hrnec odstavte a obsah vlijte do ohnivzdorných sklenic, vypláchnutých horkou vodou.
4. Sklenice zavíčkujte, dokud je zavařenina ještě horká, obraťte dnem vzhůru. Po vychladnutí skladujte v lednici.
Fotky receptu Čatní z červeného rybízu a červené cibule :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!