1 kg oloupané tykve bez semen
| 500 g rajčat
| 250 g cibule
| 3 stroužky česneku
| 50 g rozinek
| 2 lžíce soli
| 2 lžičky mletého zázvoru
| 1 lžíčka mletého pepře
| 700 g krystalového cukru
| 500 ml octa
Postup přípravy receptu Čatní z tykve a rajčat:
Tykev a oloupaná rajčata nakrájíme na plátky. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Potom přidáme nakrájené rozinky, sůl, koření, cukr a vaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme ocet. Ještě horké čatní rozdělíme do sklenic, uzavřeme a obrátíme je dnem vzhůru.
Fotky receptu Čatní z tykve a rajčat:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!