Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Cejn dušený v cibuli:
1,5 kilogramu cejna
| 1 kilogram cibule
| 1-2 polévkové lžíce nasekaného kopru
| olej, bílý pepř, sůl, vegeta, citrón
Postup přípravy receptu Cejn dušený v cibuli:
Očištěného cejna nakrájíme na podkovy, osolíme (neuškodí sůl vetřít prsty), posypeme drceným pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a odložíme “zrát” do lednice. Když nám ryba leží v lednici, tak krájíme cibuli. 3/4 nakrájíme na tlustší kroužky, 1/4 nakrájíme na tenčí kroužky. Do hrnce s hrubším dnem dáme trochu oleje a celé dno přikryjeme tlustšími kroužky cibule, i ve velkých hrncích jsou to minimálně dvě vrstvy cibule. Každou vrstvu posypeme pepřem a vegetou. Na tyto vrstvy položíme podkovy cejna, zakryjeme tenčími kroužky cibule, ty také okořeníme, vše zalijeme malým množstvím vody, pečlivě zakryjeme pokličkou a na velmi malém plameni bez míchání či potřásání dusíme přibližně tři čtvrtě hodiny. Hotového cejna podáváme přikrytého udušenou cibulí.
Fotky receptu Cejn dušený v cibuli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!