1kg cejnů
| sůl
| 75dkg zelí
| 1 ks cibule
| 2 ks mrkve
| 1/2 ks celeru
| Nálev:
| 8 kuliček koriandru
| 1ks bobkový list
| 8 kuliček pepře
| 3/4 l vody
| 1/4 l ocet
| cukr nebo sacharin podle chuti
Postup přípravy receptu Cejni na kyselo:
Ryby očistíme a trochu větší rozpůlíme po páteří a dobře osolíme. Do sklenice dáme vrstvu rybek, vrstvu zelí a zeleniny. Nepěchujeme a jen setřasáváme. Jak vrstvíme, tak doléváme připraveným nálevem z uvedených přísad.
Naplněné láhve uzavřeme a cejni sterilizujeme 20-30 minut. Přílohy: chleba, pečivo.
Fotky receptu Cejni na kyselo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!