Použité suroviny receptu Celerová polévka s oříškovými krutony:
250 g celeru
| 2 brambory
| 500 ml zeleninového vývaru
| 1 vejce
| 2 krajíčky toastového chleba
| 1 plátek anglické slaniny
| 5 jader vlašských ořechů
| 4 lžíce oleje
| 2 řapíky celeru
| 1 lžíce másla
| 250 ml smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžička citronové šťávy
| 1 špetka cukru
| dle chuti: celerová nať
Postup přípravy receptu Celerová polévka s oříškovými krutony:
1. Celer a brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Vaříme ve vývaru asi 30 min.
2. Oddělíme vaječný bílek a žloutek. Chleby potřeme bílkem. Slaninu pokrájíme na kostičky, ořechy posekáme a spolu se slaninou poklademe na chleby. Přimáčkneme, po obou stranách opečeme na oleji a pokrájíme na kostičky.
3. Řapíkový celer omyjeme a očistíme, nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle.
4. Celer a brambory rozmixujeme ve vývaru. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem. Vmícháme žloutek rozšlehaný se 2 lžícemi vody. Ozdobíme natí celeru a podáváme s chlebem.
Fotky receptu Celerová polévka s oříškovými krutony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!