Postup přípravy receptu Celerová smetanová polévka s hruškou na portském víně:
Hrušku omyjeme, rozpulíme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a naložíme na 30 minut do portského vína.
Cibule oloupeme, nasekáme nadrobno. Celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na jemné proužky. Zelenou část nasekáme a dáme stranou.
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli a celer. Přilijeme vodu, uvedeme do varu. Rozpustíme v ní MAGGI zeleninový bujón a vše necháme cca 10 min. vařit.
Sladkou smetanu přidáme do polévky a vše rozmixujeme na kaši. Přidáme kostičky hrušky a necháme chvíli rozležet.
Vlašské ořechy opražíme na pánvi dozlatova a nasypeme je na polévku. Náš tip:Polévku nalejeme do polévkových šálků. Ozdobíme zeleným celerem.