|
Jedná se o vložky do pélévek, které jsou si sice podobné, ale ne stejné. Celstýnské nudle jsou vlastně jen nakrájené slané plačinky, přičemž tvar na který palačinky krájíme je na fanzazii a kreativitě tvůrce.
Fritátové nudle, jak napovídá název, se ještě násleldně fritují (smaží v tuku).
Zde také na tvaru těchto "nudlí" tolik nezáleží, ale nejefektnější jsou přece jenom "šnečci". Vznikají tak, že palačinku (nebo i dvě na sobě) srolujeme a krájíme příčně na kroužky, nejlépe do 1 cm šířky. Ty pak položené mají tvar spirály. Při smažení je nutná určitá šikovnost, aby se spirály příliš "nerozjely". Tuku nesmí být málo, aby se nudle jen neopékaly, ani moc, aby nudle neplavaly a nerozmotávaly se. Při smažení spirálky obracíme, aby byly světle dokřupava osmažené po obou stranách. Je nejlépe je vkládat až do nalité polévky, aby se nudle nerozmočily, čímž by byl celý efekt (a práce) v háji.
Těmito nudlemi, skoro zapomenutými, při slavnostní příležitosti své hosty určitě mile překvapíte. |