Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.02. 2025
Dnes má svátek Slavěna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Celestýnské (fritátové) nudle

fotka Celestýnské (fritátové) nudle
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 15 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Celestýnské (fritátové) nudle:

125 ml mléka  | 1 vejce  | 60 g hladké mouky  | špetka soli

Postup přípravy receptu Celestýnské (fritátové) nudle:

Z mléka, vajíčka, mouky a špetky soli připravíme řídké těsto. Usmažíme tenké omelety.
1. nakrájíme na tenké nudličky a takto podáváme nebo je na závěr ještě chvíli osmahneme na pánvičce.
2. svineme, nakrájíme na proužky a usmažíme do růžova.
Podáváme k polévce.



Fotky receptu Celestýnské (fritátové) nudle:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Celestýnské (fritátové) nudle
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Celestýnské (fritátové) nudle
Obrázek uživatelky
profil
Jedná se o vložky do pélévek, které jsou si sice podobné, ale ne stejné. Celstýnské nudle jsou vlastně jen nakrájené slané plačinky, přičemž tvar na který palačinky krájíme je na fanzazii a kreativitě tvůrce.
Fritátové nudle, jak napovídá název, se ještě násleldně fritují (smaží v tuku).
Zde také na tvaru těchto "nudlí" tolik nezáleží, ale nejefektnější jsou přece jenom "šnečci". Vznikají tak, že palačinku (nebo i dvě na sobě) srolujeme a krájíme příčně na kroužky, nejlépe do 1 cm šířky. Ty pak položené mají tvar spirály. Při smažení je nutná určitá šikovnost, aby se spirály příliš "nerozjely". Tuku nesmí být málo, aby se nudle jen neopékaly, ani moc, aby nudle neplavaly a nerozmotávaly se. Při smažení spirálky obracíme, aby byly světle dokřupava osmažené po obou stranách. Je nejlépe je vkládat až do nalité polévky, aby se nudle nerozmočily, čímž by byl celý efekt (a práce) v háji.
Těmito nudlemi, skoro zapomenutými, při slavnostní příležitosti své hosty určitě mile překvapíte.
Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles