Použité suroviny receptu Celozrnná kolínka s játry a masem:
400 g celozrnných kolínek
| 150 g kuřecích jater
| 150 g mletého drůbežího masa
| 100 ml bílého vína
| 3 lžíce rajčatového protlaku
| 2 lžíce oleje
| 1 ks cibule
| dle chuti: worcesterová omáčka
| dle chuti: mletý pepř
| dle chuti: nať jarní cibulky
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Celozrnná kolínka s játry a masem:
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce opečeme (vidličkou rozmačkáme hrudky) a podlijeme částí vína.
Vmícháme rajčatový protlak, sůl, mletý pepř, zakapeme worcesterovou omáčkou a zvolna dusíme asi 20 minut.
Přidáme očištěná, nadrobno nakrájená kuřecí játra a vše dusíme pod pokličkou doměkka.
Během dušení omáčku podle potřeby podléváme zbylým vínem nebo horkou vodou.
Kolínka uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a promícháme s omáčkou.
Na talíři ozdobíme natí jarní cibulky.
Fotky receptu Celozrnná kolínka s játry a masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!