Použité suroviny receptu Celozrnný chléb do domácí pekárny:
200 g polohrubé mouky
| 200 g celozrné pšeničné mouky
| 200 g celozrné žitné mouky
| 1 a 1/4 lžičky sušených kvasnic
| 1 tableta vitamínu C
| 25 g másla
| 1 1/2 lžičky cukru
| 2 lžíce sušeného mléka
| 3 lžičky soli
| 420 ml vody
| dle chuti: drcený kmín
| dle chuti: dýňová a slunečnicová semínka
Postup přípravy receptu Celozrnný chléb do domácí pekárny:
Do pečící nebo hmětací nádoby dáme veškeré ingredience tak, jak jsme zvyklí pro daný typ pekárny (vyjme semínek), tzn. hlavně nedávat kvasnice do vody.
Máme-li pekárnu se zásobníkem na semínka, naplníme jej semíky. Pokud ne, přidáme semínka v okamžik dle manuálu pekárny (pípnutí, atd.).
Pekárnu nastavíme na pečení celozrného chleba (s použitím zásobníku), velikost odpovídající množství mouky - opět dle manuálu pekrány.