Vložil: | Nelly63 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Celozrnný chléb z domácí pekárny:
500 ml vody
| 730 g hladké celozrnné mouka
| 2 lžíce hladké celozrnné mouky
| 2 díly kmínu
| 1 díl fenyk
| 1 díl anýz
| 1 díl koriandr
| 1,5 lžičky soli
| 1,5 lžičky cukru
| 20 g lžičky soli
| 200 mg kyseliny askorbové
| 20-40 ml olivového oleje
| 60-100 g směsi semen (slunečnice, dýně, sezam, ořechy, len),
| 2 lžíce ovesných vloček
Postup přípravy receptu Celozrnný chléb z domácí pekárny:
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat dřevěnou hůlkou. Pokud se těsto drobí, přidám trochu vody nebo oleje. Pokud je těsto řídké, přidám trochu mouky. Vznikne vláčné těsto, které se nelepí na stěny pečicí nádoby a ani se nedrobí. Po ukončení programu Sprint ještě nastavím program Pečení na 30 minut.
Kyselina askorbová není nezbytná, ale těsto s ní lépe kyne.
Fotky receptu Celozrnný chléb z domácí pekárny:
Fotky vložil: hlouskova