Použité suroviny receptu Celozrnný špaldový kynutý knedlík :
350 g celozrnné špaldové mouky
| 100 g hrubé mouky
| 250 ml mléka
| 1 lžička cukru
| sůl
| 1 vejce
| 1/2 sáčku sušeného droždí
Postup přípravy receptu Celozrnný špaldový kynutý knedlík :
Celozrnnou špaldovou a hrubou mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, sůl, sušené droždí a vše promícháme. Pak zalijeme rozšlehaným vejcem a mlékem a dobře propracujeme. Těsto necháme asi půl hodiny vykynout a pak z něj uděláme dvě šišky. Ty necháme ještě chvilku kynout a potom je dáme vařit do osolené vroucí vody. Vaříme asi 25 minut, během vaření knedlíky obracíme.
Fotky receptu Celozrnný špaldový kynutý knedlík :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!