Postup přípravy receptu Černá buchta s mlékem:
Utřeme cukr s tukem, přidáme vejce a smícháme s kůrou. Prosátou mouku smícháme s kakaem a střídavě přidáváme s mlékem ke zbytku těsta.
Hladké těsto vlijeme do vymazané a kokosem nebo strouhankou vysypané formy (dortová, chlebíčková, plech s vyšším okrajem) a pečeme v předehřáté troubě 10 minut prudce. Pak teplotu zmírníme a dopečeme 25 - 30 minut.
S hovotým upečený korpusem můžeme dělat různá kouzla. Dort prořízneme, pokapeme čajem s rumem a potřeme vanilkovým krémem. Povrch polijeme rumovou polevou.
Chlebíček 2krát prořízneme, pokapeme šťávou z mandarinkového kompotu, potřeme vanilkovým krémem, poklademe mandarinkami dovnitř. Povrch potřeme zbytkem krému a poklademe mandarinkami. Stejně připravíme řezy z placky na plechu - rozřízneme na tři pásy. Stačí použít fantazii.