350 g cukr krupice
| 2 ks vejce
| 1 lžíce soda
| 1 hrst rozinky
| 200 ml olej
| 3 lžíce kakao
| 350 g hladká mouka
| 1/2 l kefír
| na ozdobu: šlehačka a cukr moučka
| podle potřeby: hladká mouka na vysypání
| podle potřeby: tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Černá buchta z kefíru:
Olej, cukr a vejce umícháme elektrickým šlehačem do hladkého světlého krému. Potom střídavě po troškách přidáváme mouku smíchanou s kakaem a sodou, a kefírové mléko. Kefír použijeme tučnější.
Těsto nalijeme do vymazaného a hladkou moukou vysypaného plechu. Povrch posypeme rozinkami, necháme je asi minutu "sedat" a pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.
Buchta krásně vyběhne, ale musíme si dát pozor, abychom s plechem neklepli - buchta by se srazila.
Před podáváním černou kefírovou buchtu pocukrujeme a ozdobíme šlehačkou.