300 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| 1 vejce
| 11 lžic vody
| 150 g cukru
| 100 g másla
| Nádivka:
| 500 g tvarohu
| 100 g cukru
| 2 vejce
| trochu mléka
| 1 vanilkový cukr
| 2. těsto
| 6 lžic vody
| 250 g polohr. mouky
| 200 g cukru
| 3 vejce
| 1/2 skleničky oleje
| 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu Černobílá buchta :
Na první těsto rozetřeme máslo s cukrem, potom přidáme všechny další suroviny a vypracujeme hladké těsto. Je poměrně husté, špatně se roztírá, ale přesto se ho pokusíme rovnoměrně rozetřít na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvarohovou náplň si ušleháme z výše uvedených surovin a potřeme s ní první vrstvu těsta. Na tvarohovou vrstvu poklademe ovoce (meruňky, rybíz, broskve apod - lze použít i odkapané kompotované ovoce). Umícháme si druhé těsto (stačí vše rozšlehat) a rozetřeme jej jako vrchní vrstvu . Pečeme v troubě asi 45 minut na 180 stupňů. Vychladlý moučník krájíme na řezy. Kromě svěží a zajímavé chuti krásně lahodí i oku - na řezu je barevný.
Fotky receptu Černobílá buchta :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!