Použité suroviny receptu Čerstvé jahody s bílou pěnou:
800 g čerstvých jahod
| 0,5 l smetany na šlehání
| 125 g bílé čokolády
| plátek másla
| 3 lžíce whisky nebo rumu
Postup přípravy receptu Čerstvé jahody s bílou pěnou:
Smetanu ušleháme v pevnou hmotu. Bílou čokoládu s plátkem másla rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu postupně vmícháme do ušlehané šlehačky, přidáme whisky a důkladně promícháme. Hotovou pěnu necháme minimálně šest hodin odležet. Rozpůlené a očištěné čerstvé jahody rozdělíme na 4 talíře, ozdobíme pěnou a ihned podáváme.
Fotky receptu Čerstvé jahody s bílou pěnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!