Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čerstvý lín na tymiánu:
4 vykuchaní líni (každý asi 300 g)
| 600 g malých brambor
| 200 g másla
| 1 svazek tymiánu
| 1 citron
| mletý bílý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Čerstvý lín na tymiánu:
Ryby opláchneme studenou vodou a osušíme. Změklé máslo rozmícháme se lžičkou soli, špetkou bílého pepře a lžící nasekaného tymiánu. Každého lína uvnitř vytřeme 2 lžícemi ochuceného másla a zbytek rozetřeme na povrchu ryb. Do břišní dutiny ryb přidáme zbylé větvičky tymiánu, líny vložíme do pekáčku a necháme asi 3 hodiny uležet v chladu. Mezitím oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě. Uleželé ryby upečeme při 170 stupních Celsia za průběžného polévání vypečenou šťávou dozlatova. Ke konci pečení přidáme k rybám uvařené brambory a společně dopečeme. Podáváme obložené dílky citronu.
Fotky receptu Čerstvý lín na tymiánu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!