800 g čerstvých rajčat
| 3-4 stroužky česneku
| 2 ks malé cibule
| 2 lžíce oleje
| 1 lžička másla
| sůl
| pepř
| 1 lžička kari koření
| 3/4 l zeleninového vývaru
| 1 ks malou cuketu
| 1 ks pórek
| bazalka
Postup přípravy receptu Červená česnečka:
Česnek a cibule nakrájejte a poduste ve směsi oleje a másla, přidejte pokrájená rajčata, krátce osmahněte a okořeňte. Přilijte vývar a duste pod pokličkou asi 15 minut. Mezitím očistěte cuketu, pórek a bazalku. Cuketu nakrájejte na kostičky, pórek na kolečka. 5 minut před koncem vaření přihoďte zeleninu do polévky a dovařte. Dochuťte bazalkou a případně solí a česnekem, aby byla polévka pikantní.
Podávejte s osmaženými kostičkami chleba.
Fotky receptu Červená česnečka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!