Postup přípravy receptu Červené kari :
1. Připravíme si kastrol, nalijeme do něho trochu slunečnicového oleje (asi 4 lžíce) a postavíme na střední plamen. Vezmeme 1 kávovou lžíčku mletého koriandru a naprášíme ho do kastrolu s olejem, poté dáme také 1 kávovou lžíčku řeckého sena. Vezmeme mletou papriku a dáme do kastrolu (4kávové lžíčky). Poté vezmeme koření kurkuma a nasypeme 1lžíčku, naposled vezmeme hořčičné semínko, kterého dáme 2 lžíčky. Poté stačí vložit trochu kari listů - asi tak 2 hrsti.
2. Nyní zamícháme, tak aby se vše smísilo a přidáme rozsekanou cibuli s česnekem, koření se musí neustále míchat, po přidání stáhneme trochu plamen. Nyní přidáme trochu olivového oleje. Čerstvý zázvor oloupeme a ořežeme tak aby byl velký asi jako palec. Vezmeme koriandr a zbavíme lístků a stonky pořádně nakrájíme na malé kousky, takto nakrájíme i rajčata. Nyní nakrájíme čili na malé kousky (semínka nechat) a vše to hodíme do kastrolu s kořením. Přihodíme kousek tamarindu, nalije asi tak 4 dcl vody, přidáme 2 špetky soli a necháme do varu asi tak 20 min, mezi tím překryjeme balící fólií. Po 20 min. můžeme červené kari rovnou podávat, nejlépe s rýží a kuřecím masem, pokud jste vegetariáni může se podávat i s dušenou zeleninou.