3 vejce
| 150 g polohrubé mouky
| 1 lžíce citronové šťávy
| 150 g pískového cukru
| 220 ml smetany ke šlehání
| 1 sáček ztužovače šlehačky
| 100 ml vody
| 1/2 sáčku želatiny
| 150 ml malinového sirupu
| 300 g malin (i mražených)
| 2-3 lžíce malinové marmelády
| 2 lžíce opražených mandlových lupínků
| dle potřeby: tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Červené srdce s ovocem:
Z bílků a lžíce citr. šťávy ušleháme sníh, zašleháme do něj po částech cukr a lehce vmícháme žloutky a mouku.
Těstem naplníme tukem vytřenou a moukou vysypanou formu na srdce. (Pokud nemáte tuto formu, upečeme korpus v kulaté a tvar srdce vyřízneme dlouhým nožem)
Formu vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C. Vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme se ztužovačem na hustou šlehačku. Vychladlý korpus překrojíme, potřeme částí šlehačky a zakryjeme vrchní částí, lehce přitiskneme. Povrch potřeme tence marmeládou a boky šlehačkou. Zdobící sáček naplníme trochou šlehačky a ozdobně ji nastříkáme po obvodu srdce. Dáme vychladit do lednice.
Ve 100 ml vody namočíme želatinu, nabobtnalou ji necháme rozehřát ve vodní lázni nebo na velmi mírném plameni a smícháme se sirupem.
Srdce vyndáme z lednice, střed posypeme malinami, zalijeme zchladlou želatinou a dáme do chladu ztuhnout. Šlehačku nakonec posypeme mandlovými lupínky.
Fotky receptu Červené srdce s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!