Postup přípravy receptu Česká klasika snadno a rychle:
Českou klasikou se tu myslí uzené, bramborový knedlík a zelí. Je to kupodivu jedno z rychlých jídel za předpokladu, že vaříme bramborové knedlíky z prášku. Uzené maso koupíme prakticky hotové, je třeba ho jen trochu opéct. Většinou stačí vložit ho do pekáčku, přidat trochu másla a dát na chvíli do trouby. Kysané zelí zalijeme vodou a dáme vařit. Nevaříme dlouho - stačí asi 15 minut. Poté přebytečnou vodu ze zelí slijeme a dále už zelí upravujeme mimo sporák. Do horkého zelí přidáme lžíci sádla a lžičku krupicového cukru. Zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme tuk i cukr rozpustit. Potom ještě jednou důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby přisolíme nebo přisladíme. Bramborové knedlíky připravíme dle návodu na sáčku. Můžeme dělat jak plátky, tak větší či menší spalíčky. Cibuli si oloupeme, překrojíme na polovinu a potom nakrájíme na půlkolečka. Osmažíme ji na sádle a posypeme jí hotové knedlíky až na talíři. sklenka piva k tomu samozřejmě bodne.