Postup přípravy receptu Česnek po francouzsku:
Veškeré ingreidence kromě česneku vložíme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme přibližně 5 minut. Hrnec odstavíme z ohně a přisypeme česnek, přivedeme opět k varu, odstavíme, necháme přikryté pokličkou v pokojové teplotě po dobu 24 hodin.
Po této uvedené době opět povaříme po dobu 2 minut a obsah přendáme do sklenic, které jsme vypařili horkou vodou a necháme vychladnout. Poté uzavřeme víčkem a vložíme do lednice, kde česnek během pěti dnů dozraje. Při skladování v ledničce vydrží skoro 1 rok.
Chuť česneku je zjemněna povařením a bílým vínem. Krájíme na kousky a přidáváme do salátů, nebo jím ochutíme omáčky. Dolijeme-li sklenici olivovým olejem, podáváme česnek jako předkrm.