Omáčka připravená za tepla: Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme a utřeme se solí a pepřem. Na oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Za stálého míchaní povaříme 20 minut. Vmícháme lučinu a utřený česnek. Podle potřeby dochutíme. Tuto česnekovou omáčku podáváme vychlazenou.
Omáčka připravená za studena: Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Přendáme do mísy, přelijeme citronovou šťávou, promícháme s vodou a olivovým olejem. Vše zjemníme majonézou a podle chuti česnekovou omáčku přisolíme a připepříme.
Do obou česnekových dipů můžeme vmíchat trochu nasekané petrželky nebo pažitky.
Fotky receptu Česnekové dipy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!