Postup přípravy receptu Česnekové kuře s bylinkovou omáčkou:
Omyté a očištěné kuře osušíme. Na povrchu i uvnitř osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Kuře přendáme do pekáčku, podlijeme a položíme na něj plátky másla. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 50 minut. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou a vývarem. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme cibuli, bobkový list, usekané bylinky, sůl a pepř a vše spolu svaříme. Kuře vyjmeme, do výpeku přilijeme víno s bylinkami, přidáme pokrájené žampiony a krátce povaříme. Rozmícháme mouku se smetanou, přidáme do pekáčku a povaříme, až do zhoustnutí. Naporcujeme kuře, rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou se žampiony.