Použité suroviny receptu Česnekové pikantní krevetky :
350-450 g velkých syrových krevet (mohou být zmražené)
| 2 červené chili papričky, nebo feferonky
| 5 lžic olivového oleje
| 3-5 stroužků česneku rozemnutého
| sůl a mletý pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Česnekové pikantní krevetky :
Odloupnout hlavy krevet a oloupat krunýřky, avšak ponechat ocasy.
Rozkrojit každou papričku napůl a vyjmout jejich semínka. Rozehřát olej na pánvi. Mezitím nahřívat servírovací, nejlépe kameninovou plochou mísu.
Vložit krevetky, papričky a česnek na pánev a na vysokém ohni vše smažit za stálého míchání po 3 min., nebo až se krevetky zbarví do růžova (pozor, nesmažit déle, ktrevetky by ztuhly). Přendat na nahřátou mísu, osolit a opepřit podle chuti. Ihned podávat s ostatními Tapas/španělskými chuťovkami.
Fotky receptu Česnekové pikantní krevetky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!