Vložil: | Madarona |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Ceviche:
1 kg filet bílého rybího masa, například tresky
| 6–8 citronů
| 3 velké červené papriky
| 3 zelené papriky
| 6 středně velkých cibulí
| 500 ml rostlinného oleje
| 300 ml ostré tomatové omáčky
| 5–6 lžic worcesterské omáčky
| 1 kg zralých, ale pevných rajčat
| 2–3 lžíce sušeného rozemnutého oregana
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Ceviche:
Rybí maso dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se zpevnilo a líp se vám krájelo. Pak ho nakrájejte nejdřív na úzké proužky a poté na co nejdrobnější kostičky. Z citronů vymačkejte všechnu šťávu. Zalijte jí kostičky rybího masa v misce a tu potom vložte do chladničky. Tradiční doba chlazení, během níž maso působením šťávy dokonale zkřehne a zprůsvitní, je šest hodin.
Rybí maso vsypte do cedníku a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou – šťáva už svůj účel splnila. Propláchnuté maso nechte odkapat na vrstvě kuchyňského papíru (stačí v cedníku). Rajčata přelijte v hrnci horkou vodou a minutu je v ní ponechte; slupka pak půjde snadno stáhnout.
Zatímco rajčata chladnou, nakrájejte papriky (opláchnuté
a zbavené jádřinců) na kostičky.
K přípravě ceviche můžete zužitkovat i další druhy různě barevné zeleniny.
Na stejně drobné kostičky nakrájejte i cibuli. Oregano, nejdřív dobře rozemněte
v dlani, aby se uvolnilo co nejvíc vůně. Zalijte tomatovou omáčkou a olejem, dochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Ihned podávejte.
Fotky receptu Ceviche:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!