Postup přípravy receptu Chalupářské buchty:
V šálku teplého mléka rozmícháme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Na teple necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbylým cukrem, s vejci, kváskem, zbytkem teplého mléka a tukem a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Posypeme ho moukou, přikryjeme utěrkou a v míse na teplém místě necháme kynout. Asi po hodině kynutí připravíme buchty. Lžící vykrojíme těsto, na pomoučeném prkénku ho zploštíme, vložíme do něj lžičku marmelády, sbalíme do šátečku a v dlani zaoblíme, aby marmeláda nikde nevytékala. Rozehřátým tukem vymastíme pekáč, každou buchtu omastíme mašlovačkou po všech stranách, aby se neslepovala, v pekáči na teple necháme ještě 15 minut kynout a pak vložíme do horké trouby. Upečeme dozlatova a ještě horké buchty zbylým tukem potřeme. Necháme vychladnout a pocukrujeme.
Fotky receptu Chalupářské buchty:
Fotky vložil: Natural,hlouskova,Mangovka,Nandiči