Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cheesecake s jahodami:
200 g sušenek (např. BeBe), rozdrcených
| 100 g změklého másla
| 2 balení Smetanito® krému
| 200 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| nastrouhaná kůra z jednoho citronu + 2 lžičky citronové šťávy
| 3 velká vejce
| 200 ml kysané smetany
| Na potření a omáčku:
| 250 ml kysané smetany utřené s cukrem
| 400 g jahod
| krupicový cukr
Postup přípravy receptu Cheesecake s jahodami:
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Sušenky smíchejte s máslem. Důkladně upěchujte do vymaštěné otevírací dortové formy a dejte ztuhnout do lednice.
2. Smetanito® krém utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte citronovou kůru a šťávu a postupně i vejce. Vmíchejte zakysanou smetanu a přelijte na sušenky. Nechte chvíli odpočívat, pak opatrně zamíchejte.
3. Pečte půl hodiny. Cheesecake by se měl při poklepání na bok formy ještě trochu chvět. Troubu vypněte, pootevřete dvířka, a až trouba vychladne, dezert vyjměte a přes noc vychlaďte.
4. Jahody oslaďte a rozmixujte dohladka. Vychlazený dezert potřete zakysanou smetanou a jahodovou omáčkou.
Fotky receptu Cheesecake s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!