Použité suroviny receptu Cheesecake s ořechovou posypkou:
375 g ricotty
| 375 g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.)
| 230 g krupicového cukru (co nejjemnějšího)
| 3 vejce
| 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry
| 1 lžička vanilkového extraktu
| Na korpus:
| 125 g máslových sušenek (například Opavia)
| 55 g mletých mandlí
| 45 g másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
| Na posypku:
| 100 g máslových sušenek
| 80 g makadamových ořechů
| 2 lžičky vanilkového extraktu
| 2 lžíce přírodního cukru
| 50 g másla, rozpuštěného
Postup přípravy receptu Cheesecake s ořechovou posypkou:
Troubu předehřejte na 140 °C. Připravte hmotu na korpus podle základního receptu. Přísady na posypku nahrubo nasekejte v robotu a dejte stranou. Formu připravte stejně jako pro základní recept a vmáčkněte do ní směs na korpus; vychlaďte.
Suroviny na náplň zpracujte podle základního receptu. Směs naneste do formy a pečte 1 hodinu a 10 minut, nebo tak, aby náplň sedla. Pak rovnoměrně naneste posypku a pečte ještě deset minut, aby zezlátla. Nechte ve formě vychladnout.
Fotky receptu Cheesecake s ořechovou posypkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!