300 ml kvásku
| dle potřeby: voda podle hustoty kvásku (asi 350 ml)
| 150 g polohrubé mouky
| 150g hladké mouky
| 50 g celozrnné pšeničné mouky
| 250 g žitné chlebové mouky
| 1 lžička cukru
| dle chuti: sůl
| 1 lžička cara
| 2 lžičky kmínu
| na špičku lžičky drceného fenyklu
| 1 lžíce instantní bramborové kaše
| 1-2 lžičky oleje
| 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy receptu Chleba s kváskem:
Odměřím 300 ml kvásku a doleji ho do objemu 650 ml vlažnou vodou. Naleji do pekárny přidám Caro, kaši, cukr. Na to dávám sypké věci, tak že všechny uvedené mouky udělám důlek do něj droždí, zahrabu a kousek dál sůl, kmín a fenykl. Peču v programu celozrnný kůrka střední. Při zaznění signálu je možné přidat lžíci semínek a olej.
Fotky receptu Chleba s kváskem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!