Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chobotnice na víně s oreganem:
1 chobotnice
| 2 cibule
| 3 stroužky česneku
| 200 ml bílého vína
| olivový olej
| citronová šťáva
| čerstvé oregáno
| petrželová nať
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Chobotnice na víně s oreganem:
Chobotnici vykucháme jednoduchým způsobem - obrátíme tělo naruby a veškeré vnitřnosti a měkké části odstraníme. Nařízneme očnice a vše pak důkladně opláchneme ve studené vodě. Tělo nakrájíme na kroužky a chapadla na kolečka asi centimetr široká. Na olivovém oleji krátce zpěníme cibulku a na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme nakrájenou chobotnici a restujeme pár minut. Osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem, zakápneme citrónem, přidáme nadrobno nasekané oregáno a petrželovou nať a dusíme zakryté asi 30 minut.
Takto upravenou chobotnici necháme v lednici vychladnout a po několika hodinách nebo druhý den podáváme s plátkem citrónu, na krajíčcích chleba či topince a se zeleninou.
Fotky receptu Chobotnice na víně s oreganem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!